Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Hagyományos kontra modern kandallók előnyei és hátrányai

Hagyományos kontra modern kandallók előnyei és hátrányai

A kandallókat ősidők óta használják a fűtésére, különösen a hideg téli hónapokban, azzal a céllal, hogy kellően melegen tartsa a helyiségeket. Bár a modern időkben főként esztétikai célokat szolgálnak, mivel a helyiségek fűtésének elsődleges szerepét a kazánok váltják fel, mégis sok otthonban a mai napig megtalálható.

A kandallók népszerűségén nem fog ki az idő, aminek két típusa elterjedt: a hagyományos és a modern. A kettő közt természetesen nemcsak kinézetre vannak különbségek, illetve megvan mindkettőnek a maga előnye és hátránya.

Vezérlők

A hagyományos kandallókat manuálisan kell vezérelni, azaz be kell tenni a fát, meggyújtani a gyufát és közben pótolni plusz fával, hogy a tűz végig égjen.

A modern kandallók ezzel szemben kényelmesen vezérelhetők egy távirányító segítségével, amely be- vagy kikapcsolja, és szabályozza az egyéb fűtési paramétereket.

Üzemanyagforrás és fogyasztás

A modern kandallók erejüket gázból vagy elektromos áramból nyerik, míg hagyományos társaik fából. Emiatt a modern kandallók nagyon kényelmesek, mivel nem igényelnek fa felhalmozódást és tárolóhelyet. Ráadásul a modern kandallók szinte nulla szén-dioxidot és szén-monoxidot bocsátanak ki a légkörbe.

Helyigény

A hagyományos kandallók nagyon helyhiányosak abban az értelemben, hogy nagy kapacitás szükséges a fa elhelyezésére, extra tárolóhelyet igényelnek a fa megőrzéséhez, és előfordulhat, hogy nem szabhatók testre, hogy megfeleljenek a felhasználók egyedi igényeinek.

A modern kandallók viszont testre szabhatók, és nagyon kompaktak, mivel nem igényelnek további tárolóhelyet.

Összességében a modern kandallók biztonságosabbak, mint hagyományos társaik. Viszont a világ változik és fejlődik így az öntvény vagy csempés kandalló mellett is bátran hátra lehet dőlni, és élvezni a tűz melegségét.

Tartalomhoz tartozó címkék: csempés kandalló elektromos kandallók